Informationssäkerhet

Inom informationssäkerhet kan vi bland annat erbjuda utbildning, analyser, intrångstest (pentest) och övervakning. Vi kan erbjuda alla våra tjänster för både privatpersoner och företag men de flesta tjänster är mest inriktade till företag. För privatpersoner ser vi oss oftast i rollen som rådgivare och utbildare inom till exempel personlig integritet på Internet, trådlösa nätverk och virusskydd.

Datasäkerhet

Våra tjänster inom datasäkerhet har vi i huvudsak tre områden där vi brukar verka. Det första är strategi där vi tillsammans går igenom vad som bör säkerhetskopieras och i vilken omfattning det behöver lagras. Det andra är att sätta strategin i verket, antingen med befintligt backupsystem eller med ett som vi rekommenderar. Vi har ett system som kan köpas eller hyras. Det tredje området är att verifiera. Vi hjälper till med att prova både om strategin och om systemet fungerar. Även detta kan köpas som en regelbunden tjänst där vi på förutbestämt intervall gör tester.

Övervakning

Vi kan övervaka i princip allt som är inkopplat i ett nätverk. Vi har ett system som kan köpas eller hyras. I vilket fall så kan vi hjälpa till på olika nivåer vid larm och systemet kan larma lokalt eller till oss. Väljer man att skicka larmen till oss så agerar vi och kan själv avhjälpa fel eller tillkalla hjälp i form en tredjepart, allt enligt överenskommelse.

Brandväggar

Vi bygger egna brandväggar men kan även hjälpa till att konfigurera, testa och övervaka befintliga brandväggar.

Övrigt

Vi har bred kompetens och kan oftast hjälpa till med det mesta inom IT som webbdesign, system drift eller kanske bara vanliga problem lösningar. Men tyvärr tvingas ibland att tacka nej då tiden inte räcker till och då vi vill hålla oss till det vi är bäst på.